pounding meat

Q: what is a good reason for pounding meat?

A: Loneliness!

*pounding : 반복적으로 힘차게 때리다.

pounding meat to tenderize : 고기를 부드럽게 만들기 위해서 두드리다.

<출처> http://www.netfunny.com/rhf/jokes/12/Sep/hollywoodsquares.html

번역:

고기를 때리기에 좋은 이유는?

외로움.

번역이 참 이상하지만..

옛날에는 기나긴 밤 독수공방하던 아낙네들이 다듬이질을 그렇게 했다는 이야기를 생각해보면

서양이나 동양이나 외로움을 이기는 방법은 비슷한가 보다.

About lucy

I am interested in many things.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s